Skip to content

Kenniscafé “Logistieke Footprint”

De Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) staat voor de deur en brengt ingrijpende veranderingen met zich mee voor bedrijven in verschillende sectoren, waaronder logistiek en tuinbouw.

Doe mee aan het Kenniscafé ‘Logistieke Footprint’ van Greenport Aalsmeer op woensdag 21 februari. U krijgt uitleg over carbon footprinting in de logistiek, en dat gaat verder dan alleen transporteurs. Ook op kwekers die de logistiek uitbesteden is dit van toepassing!  De CSRD-richtlijn lijkt vooral grote bedrijven te raken, maar deze  bedrijven gaan hun partners óók om informatie vragen. Hierdoor krijgen ook veel kleinere bedrijven te maken met hun footprint. Zij moeten gaan rapporteren aan hun opdrachtgevers wat de CO2-uitstoot per zending is. Het gaat dus om alle bedrijven die voor grote firma’s werken.

Maar hoe begint u?  Hoe begint u met meten? Welke data heeft u nodig en welke uitdagingen kunt u tegenkomen als u hiermee aan de slag gaat? We geven uitleg over de systematiek en er is een demonstratie van een dashboard dat na afloop gratis ter beschikking wordt gesteld zodat u er ook zelf meteen mee aan de slag kunt gaan. Het kenniscafé wordt afgesloten met een doorkijkje naar de toekomst: welke vervolgstappen kunt u later nog gaan doen?  Bij voldoende interesse, wordt er een vervolgbijeenkomst georganiseerd voor verdere verdieping.

Voor meer informatie en registratie, bezoek: https://lnkd.in/e5Kmgywa

Onze collega, Moniek van de Put is hierbij betrokken als projectmanager logistiek. Neem gerust contact op voor nadere info!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *