Zum Inhalt springen

Introductie

Duurzaamheid wordt in snel tempo een steeds belangrijkere factor, om de wereld leefbaar te houden en om als onderneming relevant te blijven. Transparantie en continu verbeteren worden de nieuwe standaard. De CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) gaat hier een belangrijke rol in spelen.

Op deze pagina vind u basisinformatie over CSRD en hoe GTC+ u kan helpen om de juiste keuzes te maken richting een toekomstbestendig bedrijf . Welke duurzaamheidsrisico’s heeft uw bedrijf, welke concrete lange termijn doelen en actieplannen moeten worden vastgesteld.

Wat is CSRD?

CSRD is een directive van de EU en heeft als doel om bedrijven en hun supply chain inzicht te laten krijgen in hun impact op op de wereld en de impact van de wereld op het bedrijf en om deze impacts te verminderen, stoppen en/of voorkomen. De impacts richten zich op de thema’s milieu, sociaal en bestuur. Daarnaast beoogt CSRD dat bedrijven en supply-chains transparant zijn over deze impacts en dat ze verantwoording afleggen aan alle stakeholders over diverse duurzaamheidsaspecten.

De werkwijze van CSRD komt overeen met de werkwijze van een een continu verbetersysteem. Het is daarmee goed te gebruiken om de eigen doelen vast te stellen, te monitoren en te benchmarken met andere bedrijven. Het biedt een bedrijf ook de mogelijkheid om zich te onderscheiden en een voorsprong te creëren.

CSRD dienstverlening

GTC+ heeft diversen diensten ontwikkeld om u beter inzicht te geven in wat CSRD is, wat de impact is voor uw organisatie en hoe u hiermee aan de slag kunt. Klik op de volgende url’s voor meer informatie:

  • Workshops
  • Informatie pakketten
  • Nulmetingen / Intake
  • Verbeter Programma’s